Kam v Paříži na jídlo a pití

Jste v Paříži noví a nevíte, kam si zajít na skleničku či do dobré restaurace?
Nebo naopak zde žijete již dlouho a chtěli byste objevit nové,
ale zároveň osvědčené místo?

Členové asociace přicházejí se zaručenými tipy, 
kam na výborné jídlo, koktejl či pivo, včetně webových odkazů!!!


VERONIKA SMUTNÁ

„Pokud chci najít nějakou novou restauraci, nejčastěji vyhledávám přes La Fourchette. Tam si vyberu, na co mám chuť a přečtu si i hodnocení. Pro turistické menu k ochutnání typických jídel je dobré jít do Latinské čtvrti na tříchodové menu, poměr cena/kvalita je ucházející. V zimních měsících bych doporučila baskické restaurace Chez Gladine (Châtelet nebo Paris 13), kde se najíte opravdu dosyta. 
Na skleničku jsou fajn zahrádky bister podél Seiny, na pivo samozřejmě Le Bercail (Česká hospoda, Menilmontant), v době fandění při hokeji The Great Canadian Bar (u Pont Neuf) a pro točenou Plzeň doporučuji God Save the Kitchen (Nation).“ 

RENÁTA MACHAČOVÁ

„Naprosto souhlasím s Verčou a jen bych přidala, že pokud by někdo rád zašel na koktejl, tak doporučuji Grand café Sassi na Bonne Nouvelle.“

ONDŘEJ SVOBODA

„Když půjdete do 15. okrsku v blízkosti stanuce metra Convention, skočte se projít kolem parku Georges-Brassens a zkuste nahlédnout do La Ruche (2 Passage de Dantzig), kde žijí umělci již více než sto let, nebo si udělat malou procházku po bývalé železniční trati Petite Ceinture. Pokud byste si chtěli dát něco malého k jídlu, v blízkosti parku naleznete široký výběr restaurací. Ochutnejte jedinečné tatarské bifteky v Les Tontons, nebo si zajděte na jednoduché menu do La Cantine des Tontons, či na skleničku a něco dobrého k jídlu na zahrádku do Arthur et Juliette a pokud chcete ochutnat výjimečný plátek masa, objednejte si žebírko v Le Grand Pan
Chcete-li ochutnat pokrmy z moře, navštivte jednu z restaurací Vin et Marée, náš oblíbený je v Maine, kde jsme díky nabídce na La Fourchette dostali 50% slevu na menu. Na ústřice za rozumnou cenu si zajděte do originální La Trincante (23 rue Eugène Sue, Paříž 18). 
Na skleničku chodíme často k našemu známému, který si otevřel bar Tony (2 bis rue des Petites Ecuries, Paříž 10).“

KRISTÝNA ANDERLOVÁ

„Na výborné hovězí Bourguignon doporučuji restauraci Le Clos Bourguignon v rue de Caumartin. Pokud máte rádi dezerty, nesmíte vynechat naprosto výborný Brioche perdue v restauraci Rouge Bis s výhledem na Moulin Rouge (ceny průměrné, metro Blanche). Na koktejly či tapas je fajn Le Komptoir u centra Pompidou.“

JANA SERGIO

„V Paříži naleznete spoustu italských restaurací, ale těch skutečných je jen pár. Mezi nejlepší patří určitě La Pizzeria di Rebellato blízko metra Victor Hugo, ve které ochutnáte opravdovou typickou neapolskou pizzu a kde se budete cítit jako na jihu Itálie. Také Pizzeria O’scià na rue Le Peletier nabízí vynikající italskou kuchyni a příjemné prostředí. Pokud dáváte ale přednost francouzským pokrmům, doporučila bych Bistrot Beaubourg u Les Halles. 
Na koktejl si zajdu ráda do některého z mnoha barů na Rue de Lappe u Bastille. Zejména v baru Indian Connection můžete během prodloužené happy hour ochutnat míchané drinky či pivo za výhodné ceny.“

MARTIN POLÍVKA

„Oblíbených restaurací v Paříži mám několik, ale asi nejradši chodím – podle nálady – do jedné z následujících tří. 
Le Petit café je příjemná studentská hospůdka nedaleko Panthéonu (6 Rue Descartes, Paris 5e), kde vaří jednoduché francouzské klasiky, vynikající dezerty a dobré víno za příjemné, studentské ceny. 
Moje oblíbená italská tratorie Delitaly v Marais (13 rue Rambuteau) má sice trochu neútulný interiér, tón a nezaměnitelnou atmosféru mu však dodávají jeho majitelky – dvě temperamentní Italky. Neustále aktualizovaný výběr jídel z čerstvých těstovin, maso a ryby doplňuje skvělá nabídka vín a dezertů. 
La Gare v 16. okrsku (19 Chaussé de la Muette) kdysi skutečně bylo nádražím, než se z něj stala lepší restaurace. Ve vynikajícím provedení si zde lze pochutnat na klasické francouzské kuchyni v chytrém a moderním provedení, které nezaskočí. Tajné doporučení: zdejší bramborová kaše je rozhodně ta nejlepší, kterou kdy ochutnáte.“

IVA STEJSKALOVÁ

„V Paříži chodím poslední dobou často na mušle do restaurace Léon de Bruxelles, je to síť restaurací zaměřená právě na různé speciality z mušlí. Nejlepší jsou podle mě v tom, co se nachází na Place de la République (11.okrsek) anebo u metra číslo 10, Mabillon (6. okrsek). Mušle jsou dobré kvality s možností různých omáček, či mohou být zapečené s jinými mořskými plody nebo rybami nebo jen v zeleninovém salátě. Ceny nejsou vysoké a obsluha rychlá a příjemná. 
Pro milovníky ryb a mořských plodu, na kreolský způsob, doporučuji restauraci Coco de Mer, nachazející se v patem pařížském okrsku, u metra číslo 5 – Sanit Marcel. Nabízejí široký výběr jak vařených, tak syrových či uzených ryb a mořských plodu. Mně nejvíce chutnalo carpaccio z mečouna či tatarák z tuňáka. Nejlepší je, že v restauraci je na podlaze všude písek, a tak si připadáte jako byste byli na dovolené u moře. K pití si můžete vybrat jeden z tradičních rumů či nejrůznější vína. Ceny jsou uchazející, na Paříž nic drahého. Určitě doporučuji jako zážitek. 
Na dobrý koktejl či na malé apero, doporučuji sít barů/restaurací Indiana Café. Nacházejí se téměř v každém pařížském okrsku. To, co je na jejich nabídce skvělé, že máji happy hour mezi 17-20.h. Můžete si dát alkoholický či nealkoholický koktejl za polovinu normální ceny, a za polovinu ceny nabízejí také malé občerstvení – nachos či tortilla chips s různými omáčkami. Tento bar nabízí spoustu mexických/amerických specialit, jako jsou hamburgery, burritos, nachos a jiné. A můžete si také vybrat z nejrůznější nabídky ryb a grilovaných mas. Za hezkého počasí, na otevřené terase, po práci či po škole, není nic lepšího!“
„Pokud chci najít nějakou novou restauraci, nejčastěji vyhledávám přes La Fourchette. Tam si vyberu, na co mám chuť a přečtu si i hodnocení. Pro turistické menu k ochutnání typických jídel je dobré jít do Latinské čtvrti na tříchodové menu, poměr cena/kvalita je ucházející. V zimních měsících bych doporučila baskické restaurace Chez Gladine (Châtelet nebo Paris 13), kde se najíte opravdu dosyta. 
Na skleničku jsou fajn zahrádky bister podél Seiny, na pivo samozřejmě Le Bercail (Česká hospoda, Menilmontant), v době fandění při hokeji The Great Canadian Bar (u Pont Neuf) a pro točenou Plzeň doporučuji God Save the Kitchen (Nation).“ 

Vytvořte vlastní web s WordPress.com
Začít